30 Haziran 2015 Salı

RİGA' da neresi ??

Tabiki Rigadaysanız bu soruyla bi çok kez muhattab olucaksınız size uzun uzun yazmayacam kopyala yapıştır yapıp kısa bi bilgi vericem :D Bi kaç seyde ben eklerım aralara sonuçta herşeye google amca cevap veremiyor. Riga (Letonca: Rīga), Letonya'nın başkenti. Baltık Denizi'ne şehrin ortasından geçen Daugava Nehri ile açılır. Şehir 56° 58¹ Kuzey Paraleli, 24° 8¹ doğu boylamında yer alır. Riga, Baltık devletleri içinde en büyük şehir olmasının yanı sıra, önemli bir kültür,politika, eğitim, finans, ticaret ve endüstri merkezidir.
Şehrin ilk kurulduğu yer olan tarihsel merkezi "Vecrīga" UNESCO Kültür Mirası'na kabul edilmiş olup mimari olarak sadece Viyana,St. Petersburg ve Barcelona ile karşılaştırılabilecek güzellikteki Art Nouveau (Jugendstil) yapılarıyla ünlüdür.
Şehrin kuruluşu 12. yüzyıla kadar dayanır. 12. yüzyıl sonlarında liman şehri olan Riga'ya Alman ticaret gemilerinin uğramaya başlamasıyla nüfusu ve önemi artmıştır. 1201 yılı Riga'nın resmi kuruluş yılı olarak kabul edilir.
1558-1583 yılları arasında Polonyalıların yönetimine; 1621'de de İsveç yönetimine geçmiştir. 1700-1721 yılları arasındaki Kuzey Savaşları sırasında Ruslar bu bölgeyi İsveçlilerden alarak kendi ülkeleri sınırlarına katmışlardır.
Old Town denilen eski şehir merkezindeki "Melngalvju nams" (İngilizce: 'House of The Black Head') (Karakafalıların Evi),Televizyon KulesiAziz Peter KatedraliRiga Kalesi ve "Dannenšterna nams" (Dannestern Malikanesi) görülmesi gereken yerlerdir.Yaklaşık 1.300.000 nufusu var ve baltıkların en büyük şehriymiş ve bir başkent , onların tabiriyle ''Baltıkların Parisi'' imiş. Araştırdığım kadarıyla biraz pahalı diyor herkes İstanbulla eşdeğer gösteriyor çoğu kişi bilmiyoruz gidince daha net bilgi vericez.

1 yorum:

  1. What's the Best Bet for December 2021 at a Gambling Insider's Corner
    › best-bet-for-December- › best-bet-for-December- Apr 14, 2021 — Apr 14, 2021 A few things to consider is the sports 광주광역 출장안마 betting odds. The more points you 익산 출장샵 bet, 의왕 출장샵 the better you get. For example, if the 경산 출장안마 Green Bay Packers 이천 출장샵 were

    YanıtlaSil