30 Haziran 2015 Salı

Kazandık ve şimdi Ne yapıyoruz?

Evet sınavı kazandık erasmusun ilk adımını atlamış olduk şimdi okulumuzun istemiş olduğu ve karşı universitenin istediği belgeleri tamamlama zamanı.Size tavsiyem sonuçlar açıklanınca hemen başlayın çünkü öyle hemen 2 günde hazırlanıcak şeyler değil. Karşı üniversiteyle iletişim halinde olmanız gerekiyor ve herzaman cevapları hızlı olmuyor.

 İlk aşamada kendi okulunuz sizden 4-5 belge isteyecektır( her okulda farklılık göstermektedir,örnek olsun diye veriyorum); Learning Agreement (en sıkıntılısı) , Hibe sözleşmesi, uzatmaya gerek yok yapılacak şeyler..:)

   Ama biz öğrencilerin en çok zorlandığı şey olan learning agreementi açmak isterim.Gideceğiniz üniversite de alıcağınız dersler ve bunu kendi okulunuzda ki alıcağınız derslerle eşleştiriyorsunuz.Eğer şanslıysanız karşı okul uygun olur sizinkine ve rahat rahat yaparsınız  Bizim ki gayet uzun sürdü :) Ve gideceğiniz okula göre istedikleri belgeler farklılık gösteriyor. Örneğin bizim RTU da Online Application vardı bence işimizi bazı noktalarda zorlaştırıp bazı noktalarda kolaylaştırdı. Belgeleri tamamlayın ve aceleyle karşı tarafa yollayın en önemli şey kabul mektubu gecikmesin :D

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder